Zwangerschap bekent maken

5 tips om te vertellen dat je zwanger bent

Je hebt het al weken voor je gehouden en je hebt in ieder gesprek willen gillen: “Ik ben zwanger!” Na 12 weken kiezen de meeste aanstaande ouders ervoor om dit nieuws met de buitenwereld te delen. Heb jij al enig idee hoe je dit wilt gaan doen? Hier zijn 5 tips om te vertellen dat je zwanger bent.

IDEE NO 1. Kaartje ‘Ik ben zwanger’

Wat is er leuker dan iedereen nog even in spanning te laten en het niet direct te vertellen maar om het te laten zien? Het kaartje ‘Ik ben zwanger’ is een uniek kaartje die je meeneemt naar je ouders, beste vriendin, collega of wie je het blije nieuws persoonlijk wilt vertellen. Geef het kaartje en laat ze een vakje open maken. Extra spannend en mooi om de gezichten te zien als het vakje eenmaal open is! Deze kaarten en andere kaarten zoals het bekend maken van het geslacht kan je bestellen bij Doezzzel. Bestel deze of andere kaarten in de webshop.

IDEE NO 2. Broertjes en zusjes

Misschien verwacht je een tweede, derde of vierde kindje dan is het leuk om de ‘grote broer’ of ‘grote zus’ het nieuws te laten vertellen. Je kunt dit uiteraard doen door je kindje een t-shirt aan te trekken waarop de boodschap staat: “Ik word grote broer” of “ik word grote zus”. Heel schattig en leuk maar wees eens eerlijk, dit idee kennen we ondertussen wel.

Denk eens aan het maken van een fotostrip. Ga lekker veel foto’s maken van je kind(eren) tot dat je 4 leuke verschillende foto’s van je kindje(s)  hebt. Het leukste is uiteraard een reeks die op elkaar lijkt qua sfeer. Zet de foto’s onder elkaar en voorzie de foto’s van een leuke tekst. Print het uit op foto papier en snij het netjes uit. Zo heb je net foto’s die je normaal in een fotohokje maakt. Laat vol trots foto’s van je kleine man of mooi dame zien aan iedereen die je het nieuws wilt vertellen. Leuke is dat je deze foto’s achteraf in de portemonnee bij je kunt dragen.

Strip - Ik word grote broer

IDEE NO 3. Fortunekoekjes maken met speciale boodschap

Zelf heb ik dit idee gehad bij het bekend maken van de zwangerschap van onze eerste spruit. Zelfgemaakte fortunekoekjes met daarin briefjes voor opa, oma, tante en oom. Hierop stond: “Gefeliciteerd Oma!”, “Gefeliciteerd Opa!” enz. Na het eten van een Chinese maal hadden we zelf voor het toetje gezorgd. Het paste perfect in het thema en was erg leuk om uit te delen. Hieronder het recept om zelf deze koekjes te maken*.

  • Verwarm je oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Schrijf je wensen op de reepjes papier.
  • Klop je eiwitten samen met de suiker op hoge snelheid in een kom luchtig. Voeg een voor een de gesmolten boter, vanille extract, amandel extract, water en bloem toe. Zorg dat alles steeds goed gemengd is voor je een volgend ingrediënt toevoegt.
  • Maak met een lepel dunne rondjes (ongeveer 2 millimeter dik met een doorsnee van 7,5 centimeter) van het beslag op de bakplaat. Zorg dat er genoeg ruimte tussen zit en bak niet meer dan twee of drie koekjes tegelijkertijd. Omdat ze vrij snel hard worden is de kans groot dat je ze anders niet meer kan vouwen.
  • Bak je koekjes 7 á 8 minuten, tot de randjes bruin kleuren. Haal ze uit de oven, vouw ze gelijk dubbel, stop er een wens tussen en hang over een randje. Vouw ze zo dat ze de vorm van een fortune cookie krijgen. Laat ze hard worden voordat je ze er afhaalt en doe dit allemaal zo snel mogelijk.

Laat ze afkoelen in een muffintray zodat ze hun vorm behouden en niet terugkrullen.

*Recept gevonden op Culy.nl http://www.culy.nl/recepten/zelf-fortune-cookies-maken/

IDEE NO 4. Geheime boodschap in een ei.

Prik twee kleine gaatjes aan beide kanten in een rauw ei door middel van een naald. Laat daarna het ei met veel geduld leeglopen. Mocht dit niet lukken dan kan je proberen om heel zachtjes aan de bovenkant te blazen (Let op! Niet te hard want dan breekt de schaal). Decoreer het ei. Schrijf op een klein reepje papier je speciale geheime boodschap en rol het papiertje strak op zodat het papierrolletje in het gaatje past. Duw het briefje voorzichtig in de opening van het ei. Extra leuk om het ei in een klein doosje te stoppen maar mocht je meerdere personen tegelijk het nieuws willen vertellen dan kan een eierdoos natuurlijk ook.

Bekijk hier een  voorbeeld.

IDEE NO 5. Gefeliciteerd met je verjaardag!

Stuur online een verjaardagsuitnodiging naar familie en vrienden, maar houd het onderwerp vaag, zodat zij de mail moeten openen om meer te lezen. In de uitnodiging vraag je hen om die dag vrij te houden omdat je op die datum hoopt een kleintje te kunnen verwelkomen.

Geen reactie's

Geef een reactie