Van verre reizen naar een vakantie in Centerparcs

sep 10, 2017

Lieke, moeder van een tweeling

2 jaar geleden hadden manlief en ik de vakantie van ons leven. We hebben een rondreis door Portugal gemaakt. Vorig jaar zouden we naar Zuid Afrika gaan. Voor was mij een droomreis omdat ik een voorliefde heb voor Afrika. Ik wilde graag mijn man laten zien wat Afrika allemaal te bieden had. Helaas kreeg ik door mijn zwangerschap ernstige hyperemises (extreme zwangerschapsmisselijkheid) en moesten we op het laatste moment de reis afzeggen. Nooit had ik 2 jaar geleden kunnen bedenken hoe mijn vakantie er anno 2017 uit zou zien. We hebben namelijk voor het eerst een vakantie bij Centerparcs geboekt!

Vakantie in Centerparcs

Afgelopen week was het zover. We gingen heerlijk burgerlijk naar Centerparcs in Duitsland. Samen met mijn zusje, haar man en hun zoontje van 16 maanden. Wat een volksverhuizing, want dat is het met een tweeling van 5 maanden. Spullen die je nodig hebt voor drie kinderen neemt veel ruimte in beslag. Denk aan: campingbedjes, kinderwagen, draagdoeken en ga zo maar door. De stationcar inclusief dakkoffer zaten al snel vol. Het inpakken van de spullen had ik flink onderschat. Toen ik alleen of met mijn man ging reizen begon ik pas een avond van te voren met inpakken en had ik nog zeeën van tijd. Nu had ik die tijd niet omdat twee kleintjes mijn aandacht maar bleven vragen en ik met mijn moedermelk toch echt de enige ben die ze kan voeden. Maar goed, het is gelukt, 2 minuten voor de geplande vertrektijd was ik klaar met inpakken. (Oké, de kolf was ik dus vergeten maar gelukkig is die niet nodig geweest.)

“Nooit had ik 2 jaar geleden kunnen bedenken hoe mijn vakantie er anno 2017 uit zou zien.”

Autorit

Ook de autorit is een hele nieuwe beleving. Waar we voorheen doorreden tot Luxemburg begonnen nu al twee kleine schatjes te huilen bij Antwerpen (voor ons 20 min. rijden). Gelukkig was het huilen van vermoeidheid en vielen ze snel in slaap. Een kort slaapje dan wel, een Maxi-Cosi slaapt namelijk lang niet zo lekker als een bed dus na 30 min waren ze alweer wakker. Met extra stops voor voedingen en pauzes, duurde de reis die normaal 4 uur zou innemen, met kinderen ongeveer 6 uur.

Aankomst in Centerparcs

Bij aankomst was ik blij verrast door de kwaliteit van het huisje en maar goed ook want veel zijn we dat huisje niet uit geweest. Een comfortabel huisje is dus wel een must. De hostels die ik aangedaan heb op mijn vele reizen, zouden mij nu aan het huilen maken en mijn schatjes nog harder. Niet dat de vakantie hierom minder geslaagd was. We hebben namelijk heerlijk gewandeld, gezwommen, spelletjes in de avond gespeeld met mijn zus en zwager maar we zijn vooral ook lekker uitgerust.

Toekomst

We hebben een klein voorproefje gehad van hoe onze vakanties de komende jaren eruit gaan zien. We hebben genoten van deze vakantie en ook zeker van mijn lieve neefje en  van het samenzijn van het gezin. Ik kijk toch ook al stiekem uit naar de reis die we willen maken als mijn schatjes 5 jaar zijn, dan gaan we namelijk terug naar Portugal. We gaan weer mooie reizen te maken. Ik wil mijn kinderen zo veel mogelijk van de wereld laten zien!

Lieke met haar gezin in Centerparcs

Sticky
In Blog
Tags in

Post a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*