Darmkrampjes en draagdoeken

aug 27, 2017
Blogger Bianca

Bianca, moeder van 1 meisje en 2 jongens

Prematuur en ingedikte voeding. Niet de meest ideale combinatie. Ik zit dan ook midden in de nacht met Thomas op mijn schoot terwijl ik dit typ. Darmkrampjes houden hem uit zijn slaap. Af en toe krimpt hij in elkaar, het andere moment ligt hij even heerlijk ontspannen en warm op mijn arm en tegen mijn buik. De oude fauteuil van mijn schoonvader komt in zo’n nacht goed van pas. Kan ik een beetje relaxed en met een slaperig hoofd achterover zitten.

Niet alleen in de nachtelijke uurtjes worden onze jongens geteisterd door de beruchte krampjes. Vooral overdag kunnen ze beiden moeilijk de slaap vatten en huilen ze om het hardst wie bij mama op de arm of in de draagdoek mag. Ik heb gelukkig een draagdoek van een vriendin mogen lenen zodat ik af en toe de handen vrij heb. Al is dit vaak van korte duur.

Maar het dragen verzacht voor ons beiden even de pijn en vermoeidheid. Warme lijfjes op mijn buik, ik voel ons weer even als één. Daarom laat ik me door Kirsten Minnen adviseren in de wereld van draagdoeken. Nooit geweten dat er zoveel verschillende soorten zijn. Ik raak bijna zelf in de knoop van al die doeken. Het lijkt geen oplossing voor mij als er twee jongens om het hardst huilen om zo snel mogelijk door mij gedragen te worden. Om een beetje feeling te krijgen laat Kirsten een paar verschillende doeken achter. Maar door het gehuil overdag blijft er weinig tijd over om op m’n gemak te oefenen. Na een week vraagt Kirsten hoe het gaat. Ze biedt zelfs aan nog een keer langs te komen om me te helpen. Zo lief! Steun uit onverwachte hoek van iemand die je nauwelijks kent. Maar het geeft me een enorm goed gevoel.

Van velen om me heen krijg ik te horen dat het beter wordt. Wanneer je op je tandvlees loopt van vermoeidheid heb je weinig aan dit goedbedoelde advies. Net als dat je zelf je rust moet pakken. Wanneer dan, als er steeds één wordt geplaagd door die verschrikkelijke krampen? Als jij je hondsberoerd voelt vind je het toch ook fijn dat er voor je wordt gezorgd? Met onze dochter heb ik deze periode ook doorgemaakt én overleefd. En voor ouders die dit lezen (in de nachtelijke uurtjes): het wordt inderdaad beter! Dus hoe moe je ook bent, knuffel er op los.

Kraamvisite is dan ook bij ons van harte welkom, zodat ze kunnen knuffelen. Want echte knuffelbeertjes zijn het! En daar geniet ik nu maar volop van, hoe moe ik soms ook ben. Want over slechts een paar jaar is het, vooral voor een jongen, echt niet stoer meer om met je moeder te knuffelen. En al helemaal niet in het openbaar.

Love my mummy tummy

Darmkrampjes en Draagdoeken

 


Draagdoeken

Dragen met een draagdoek kan heel prettig zijn voor zowel moeder als kind. Ben jij op zoek naar een draagdoek? Bekijk dan hier het aanbod. Weet je niet  goed welke maat je nodig hebt? Bekijk dan het matentabel.

Sticky
In Blog
Tags in

Post a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*