Menu

Blog

De andere Mama

aug 06, 2017

Geen mama maar een super trotse tante van 3 neefjes en 2 nichtjes. Allen zo verschillend maar leuk op hun eigen manier. Mijn hart smelt geregeld van de schattige uitspraken en tekeningen die ik ontvang en nog meer van lachende gezichtjes en knuffels wanneer ze hun tante weer zien. Ik vind het fijn om een goede band met ze te hebben. Daardoor hebben we interessante en enthousiaste gesprekken en gaan we veel leuke dingen doen.

Wanneer mijn neefje Pelle (2,5 jaar) me iedere week weer aan mijn hand trekt om een zelf verzonnen spel te spelen op de trampoline, kan ik gewoon geen nee zeggen. Mijn hart zou breken als hij afdruipt met een beteuterd gezichtje. Met dit leuke spel kunnen we ook alleen maar lachen en is het jammer dat we moeten stoppen omdat we aan tafel moeten. Zodra we klaar met eten zijn krijg ik dan ook meteen de vraag; ‘Shanna, line spelen?’

“Ik heb een grote afkeer voor kwijl of spuug van kinderen maar bij haar tolereer ik het zowaar een beetje.”

Afgelopen weekend bleef mijn grote neef (7 jaar) logeren en ik verbaas me altijd over zijn bijdehandse opmerkingen. Hoe hij er ook op komt is mij een raadsel….’Tante Shanna, als jij ooit gaat trouwen mag ik dan op je bruiloft komen?’…’Natuurlijk mag dat Hidde. Het zou raar zijn als je er niet bij zou zijn.’.. ‘Mag ik dan de bloemen doen?’.. ‘Je bedoelt strooien?’…’Nee, ik wil de bloemen vangen!’ ‘Maar Hidde, weet je dat dat betekent dat je de volgende bent die gaat trouwen?’ Hij kijkt me aan en geeft een gilletje van verbazing.

Saar (4 jaar) en ik maken graag selfies. Niet zomaar selfies maar met Snapchat. Leuke creaties worden gemaakt door het gebruik van verschillende filters. Dit is echt ons ding geworden! Het is dan ook standaard dat ze vraagt: ‘Shanna, zullen we dat doen met die hondjes?’ of ‘Heb je je telefoon bij je? Ik wil dat ene doen.’ En dan gaan we er samen voor zitten en de mooiste worden natuurlijk opgeslagen om later nog eens naar te kijken.

Videobellen met Lars (2 jaar) is gewoon een feest. De gekste geluiden, gezichten en grapjes komen dan uit de trukendoos. Ik kan er zo om lachen. Laatst belde ik en hebben we verstoppertje gedaan. Met een doos werd de telefoon afgeschermd en tante Shanna was uit het beeld verdwenen. Piep Piep…. en Lars kijkt als een blije gup in de camera tot dat ik weer tevoorschijn kom. Dit wordt een aantal keer herhaald totdat zijn moeder uiteindelijk het gesprek weer overneemt.

Mijn nieuwsgierig aagje Maare (3 maanden)… dat is me toch een dotje. Met haar grote ogen kijkt ze je zo schattig aan dat je meteen intens verliefd wordt. Ik mocht bij haar geboorte aanwezig zijn, hierdoor hebben Maare en ik iets speciaals wat niemand ooit meer afpakt. Ik heb een grote afkeer voor kwijl of spuug van kinderen maar bij haar tolereer ik het zowaar een beetje.

Soms, om namen te oefenen, vragen we aan Pelle; Wie is dat?… en wie is dat?.. Zodra we dan naar mij wijzen.. zegt hij vol trots… ’Dat is andere Mama!’ Trotser kan ik dan niet zijn, want ten slotte voel ik me ook een beetje de andere Mama.

Mijn neefjes en nichtjes hebben me een ding laten beseffen….misschien niet vandaag of morgen maar ik wil zelf ook kinderen!

Sticky
Tags in

One Comment

 1. Chantal Says: 6 augustus 2017 14:30

  Ahw! <3

  Tante Janna <3

  Reply

Post a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

 • OVER DOEZZZEL

  Doezzzel is de webshop voor de allerkleinste. In de shop zijn zelfgemaakt spullen: zoals knuffels en slaapzakken en kaartjes, maar ook shop in shop en ingekochte kinderspullen te verkrijgen.

 • Schrijf je in!

  In de toekomst zal Doezzzel mails sturen met informatie over nieuwe producten, weetjes en updates. Blijf als eerste op de hoogte en schrijf je alvast in!

 • Contact

  Doezzzel
  Bastion 16
  4652 GC Steenbergen
  Nederland

  E: info@doezzzel.nl

 • Volg Doezzzel op:

Doezzzel