Artikelen

Over Droomdeurtjes

Vergroot de fantasie & creativiteit

In het Droombos wonen elfjes & draken. Door een Droomdeurtje in jouw slaapkamer te plaatsen, zorg je ervoor dat de elfjes & draken ook bij jou op bezoek komen en je laten meegenieten van alles dat ze meemaken in het Droombos! Soms strooien ze wat sterrenstof of laten ze lieve berichtjes voor je achter. Check dus elke dag de brievenbus! Je vriendjes leven met je mee en geven je complimentjes, moed om iets dappers te doen of het vertrouwen dat alles goedkomt in lastige situaties. Elfjes & draakjes ontvangen zelf ook graag post. Vol spanning controleren ze regelmatig of er een briefje, tekening of knutselwerk in de brievenbus zit. Ook vinden ze het erg leuk om te lezen wat jij allemaal meemaakt!

Droomdeurtje, hoe het begon

Droomdeurtjes zijn uitermate geschikt om kinderen te helpen in het verwerken van hun ervaringen en geven extra ondersteuning in bijzondere situaties. Het helpt kinderen goed slapen en zorgt ervoor dat de kleintjes mooie dromen beleven.

Vanaf ongeveer 4 jaar oud beginnen kinderen het concept achter het droomdeurtje te begrijpen en zijn ze in staat om zich goed in te leven. Het magisch denken is vanaf deze leeftijd sterk aanwezig. Het inlevingsvermogen van kinderen in hun elfje of draak is hierdoor vergelijkbaar met het geloven in de Kerstman of Sinterklaas. Ze genieten van de berichten die ze van hun droomvriendje ontvangen en fantaseren erop los. Uiteraard verschilt dit van kind tot kind, maar de meeste kinderen zullen actief een beroep op hun droomdeurtje doen tot ze ong. 9 jaar oud zijn.

Ook bij oudere kinderen in de leeftijd van 10+ is het droomdeurtje nog steeds erg gewild. Zij zijn minder bezig met het concept, maar genieten juist van het decoreren van de deur en de omgeving.

Droomdeurtjes bevorderen het inlevingsvermogen, de fantasie en creativiteit van kinderen al vanaf zeer jonge leeftijd. Zo maken ze van de deur en de omgeving een veilige plek die ze zelf kunnen decoreren. Het decoreren stimuleert naast de creativiteit ook de motoriek.

Jonge kinderen kunnen al vroeg beginnen met het ontwikkelen van hun expressief vermogen door het maken van tekeningen voor hun elfje of draak. Wanneer zij wat ouder worden zal dit overgaan in het schrijven van briefjes die ze in het brievenbusje kunnen achterlaten. Een goede oefening voor zowel de schrijfvaardigheid als het onder woorden brengen van hun gevoelens.

Kinderen die zich moeilijk kunnen uiten, kunnen met het droomdeurtje worden uitgedaagd om hun gevoelens in een tekening te laten zien of te verwoorden. Hierdoor wordt het droomdeurtje ook regelmatig door leerkrachten, kindercoaches en psychologen ingezet.

Bekijk hier accessoires voor Droomdeurtjes.